Verbouwing woongroep

Verbouwing woongroep

Ieder jaar kregen we diverse verzoeken om woonruimtes op te knappen. Geregeld namen we kinderkamers onder handen. Helaas hadden we nooit voldoende budget om een grote aanvraag te kunnen verrichten. Daar we dit jaar al een aantal grotere donaties hebben mogen ontvangen, konden we eindelijk een hele grote wens in vervulling laten gaan.

Een woongroep voor tieners in Tegelen had al meer dan 25 jaar hetzelfde interieur. Buiten dat het niet meer van deze tijd was en behoorlijk aan het verslijten was, bood het ook niet voldoende plek aan het aantal jongeren in de groep. Zo konden ze niet met zijn allen tegelijk eten, omdat de eettafel niet groot genoeg was en niet voldoende stoelen had. Ook de bank in de woonkamer bood niet voldoende zitplaatsen. De jongeren brachten dan ook veel tijd door op hun kamers, terwijl samen zijn en verbinding juist zo belangrijk zijn.

Helmi van den Hombergh is naast bestuurslid van KidzBase tevens ondernemer in haar bedrijf Accent Interieuradvies en zij heeft dit grote project geheel vrijwillig gerealiseerd.

Woensdagavond 11 juli was de opening en hebben we het samen met de jeugd en hun begeleiders mogen bewonderen. Het resultaat is prachtig geworden! De benedenverdieping is licht, modern en stoer, ademt gezelligheid en huiselijkheid uit en biedt een gevoel van geborgenheid en veiligheid, zaken die heel belangrijk zijn voor deze jongeren. Een thuis weg van huis.

Wij willen graag de ondernemers bedanken die mee hebben geholpen dit project te realiseren. De samenwerking was erg fijn en ze waren allemaal bereid om een korting te geven, top! ’t Vaemke, Deep-Support, Hout-Vast Maatwerk en Dagbesteding en Trendhopper Venlo. Bedankt!