Project Dekbedovertrek

Project Dekbedovertrek

Ook in 2021 gaan we door met “Project Dekbedovertrek”. Er wordt helaas vaak ten onrechte gedacht dat kinderen die uit huis worden geplaatst in “een gespreid bedje” terecht komen. De basis is er, ze hebben een dak boven hun hoofd en ze krijgen te eten. De opvanglocatie is een veilige plek weg van alles dat ze hebben meegemaakt, maar dat maakt niet dat ze zich ook veilig voelen en dat ze alles wat ze hebben gezien en gehoord zomaar vergeten. Op hun nieuwe plek is alles anders, de mensen, de regels, de geuren en de geluiden. Hun nieuwe kamer is kaal en zelf hebben ze vaak maar weinig spullen kunnen meenemen. En dat “gespreid bed”, is een vreemd bed met een dekbedovertrek waar al heel veel andere kinderen onder geslapen hebben.

Met het “Project Dekbedovertrek” krijgt een KidzBase kind een nieuw overtrek, helemaal alleen van hem/haar, dat het ook kan meenemen als het (weer) moet verhuizen en heeft het altijd iets eigens en vertrouwds bij zich heeft, een stukje geborgenheid en veiligheid wanneer het in een vreemd bed moet slapen.

Zo kreeg Annabel* (14 jaar) deze week haar dekbedovertrek met een hert erop, dat ze heeft uitgezocht omdat het lijkt op het hertje uit haar dorp. Sweet Dreams Annabel! ? ?

*Naam is gefingeerd om de privacy van het kind te beschermen.