Sinds de KidzBase Shopdag kan Chloé net als haar

klasgenoten ook eens nieuwe kleding showen

Kleding

KidzBase kinderen lopen vaak rond in tweede, – derde, en soms zelfs vierdehandskleding. Kleding en schoenen die ze niet zelf hebben uitgezocht, die te klein of te groot zijn, regelmatig kapot en te vaak niet geschikt voor de verschillende Nederlandse seizoenen. Geen winterjas om ze te beschermen tegen de winterse kou, geen korte broek om ze het zomerse gevoel te geven en geen kleding die ze zelfvertrouwen geeft en waarvan ze het gevoel krijgen dat ze de wereld aankunnen.

 

Door middel van het KidzBase Shopproject, voorzien we KidzBase kinderen van nieuwe kleding en schoenen. We geven geen geld aan zorginstellingen, maar gaan daadwerkelijk met de kinderen winkelen. Tijdens een KidzBase shopdag kunnen ze zelf kiezen welke kleding ze mooi vinden en die ze dan ook echt past. De KidzBase shopdagen vinden plaats in het voorjaar en najaar, zodat er kleding gekocht kan worden die aansluit op het seizoen.

 

De kinderen gaan anders naar huis, buiten de grote glimlach op hun gezicht, hebben ze het gevoel weer gezien te zijn. Ze zijn enorm trots op de kleding die helemaal van hen is en de kleding behoort vaak tot de meest waardevolle en favoriete eigendommen. Een KidzBase shopdag is voor een KidzBase kind zoveel meer dan het kopen van de broodnodige kleding, het is een dagje uit, een dag waarop alle aandacht naar hen uitgaat, waar er naar hen geluisterd wordt en waarbij ze even al hun zorgen kunnen vergeten.