KidzBase 10 jaar!

KidzBase 10 jaar!

13 juli 2012 – 13 juli 2022 🍀 KidzBase 10 jaar

Na jarenlang op afstand in het buitenland diverse projecten voor een goed doel te hebben ondersteund wilde ik zelf graag meer betrokken raken bij dit soort projecten. Mijn dochter Charlotte zei: Waarom kijken we niet of we dichterbij huis in Nederland mensen kunnen helpen? Na enig onderzoek besloten we een eigen stichting op te richten die kinderen zou ondersteunen die vanwege een verstoorde en onveilige thuissituatie uit huis worden geplaatst en in een woongroep of gezinshuis terecht komen. Ik heb in Chili ooit een paviljoen gebouwd voor dergelijke kinderen en uiteindelijk ook weer gekozen om deze doelgroep in onze eigen regio te ondersteunen. Als kind heb ik mij lange tijd zeer eenzaam gevoeld en de trigger om deze kinderen te helpen was eenzaamheid, want dat zag ik in hun ogen. 😢

De naam van de stichting werd KidzBase, wat staat voor de basis van het kind. We gingen aan de slag met projecten zoals kleding shoppen, het leveren van toiletartikelen, verzorgen van zwemlessen, fietsen en het organiseren van uitjes en activiteiten, want ook mooie herinneringen horen bij de basis van een kinderleven.

Vandaag bestaat KidzBase 10 jaar! We kijken terug op een mooi en leerzaam decennium waarin ons hart ontelbare keren gebroken is door de hartverscheurende situaties van de kinderen, maar ook zo vaak verwarmd door sponsoren, verenigingen, scholen en particulieren die met allerlei initiatieven geld voor KidzBase hebben opgehaald. En natuurlijk niet te vergeten onze trouwe vrijwilligers, zonder hen zouden we kansloos zijn.

Met vereende krachten kunnen we vele projecten en activiteiten organiseren om wat “kleur” brengen in het leven van de KidzBase kinderen. Onze uiteindelijke droom is dat we op een dag niet meer nodig zijn, maar zolang dat wel het geval is hoop ik dat we onze missie nog lang kunnen voortzetten….niets mooier dan “onze” KidzBase kinderen blij maken.

– KidzBase oprichter Martin Frankort