Everyday Superhero

Everyday Superhero

Luuk* is 5 en hij heeft geen zin om te winkelen. Neem het hem eens kwalijk, er zijn voor een 5-jarige leukere plekken dan de H&M, maar hij heeft echt hard nieuwe kleding en schoenen nodig. Zijn begeleider is met zijn broer bezig en onze vrijwilliger met zijn zusje. Hij moet dus ook nog eens even wachten.

H&M medewerkster Melissa is kleding in de rekken aan het hangen, maar ze ziet Luuk* en legt haar werk aan de kant. Hij verstopt zich tussen rekken, wilt van de roltrap en vindt niets leuk. Hij wil alleen maar een Hulk verkleedpak. Melissa is niet voor één gat te vangen en met heel veel geduld, energie en humor gaat ze met en voor hem aan de slag. Ze heeft zijn lijstje met wat hij nodig heeft en heeft al snel door wat hij wel/niet mooi vindt. Ze betrekt hem spelenderwijs bij het winkelen en geeft hem keuzes. Uiteindelijk weet hij van geen ophouden. Hij vindt ineens alles mooi, pakt het ene na het andere kledingstuk, vraagt Melissa of zijn maat er tussen hangt en past ook nog eens alles! Samen maken ze met het lijstje in de hand zorgvuldig een selectie, zodat hij naar huis gaat met dat wat hij nodig heeft. Deze spidermanmuts wordt op het laatste moment ingeruild voor een ander exemplaar, bij de kassa wordt er een pot met spekjes tevoorschijn getoverd en Luuk* huppelt met een grote glimlach en twee volle tassen de winkel uit.

Een groot compliment voor Melissa. Dankzij haar heeft Luuk* niet alleen voldoende winterkleding, hij heeft ook een leuke middag gehad. Zij zág hem!

*Naam gefingeerd i.v.m. de privacy van het kind.