Een shopdag bij Intersport Megastore

Een shopdag bij Intersport Megastore

Zaterdag 10 oktober; 23 enthousiaste en toch ook een beetje zenuwachtige kinderen van 11 t/m 18 jaar staan te wachten voor Intersport Megastore in Roermond. Wanneer de vrijwilligers komen zie je bij een aantal kinderen opluchting; deze kennen ze nog van een vorige keer. Voor kinderen met een hechtingsstoornis is een vertrouwd gezicht erg belangrijk en bij de indeling van de shopdagen proberen we er dan ook zoveel mogelijk rekening mee te houden dat we kinderen en vrijwilligers aan elkaar koppelen die al vaker met elkaar zijn gaan winkelen.

Maar niet alleen de vrijwilligers zijn belangrijk; ook het fantastische team van Intersport. Het gezicht van Ron* (16 jaar) is onbetaalbaar als de dame van Intersport hem herkent, zijn naam noemt én precies weet wat zijn smaak en maat zijn. Haar gezicht spreekt trouwens ook boekdelen; ze is deze ochtend extra en alleen komen werken voor KidzBase.

Ryan* is jarig, 17 jaar is hij geworden. Hij komt aan de kassa met een volle mand. Hij is met alles blij, maar met zijn gele winterjas is hij echt de koning te rijk. Aan iedereen die het maar wilt horen vertelt hij hoe gaaf hij de kleur vindt. Na het afrekenen trekt hij hem meteen aan en hij straalt van oor tot oor.

Met een ondeugende glimlach vraagt Cas* (11 jaar) bij de kassa of hij mee mag helpen met het verwijderen van de magneten van de kleding. Hij is helemaal verrast als het antwoord “ja” is en springt meteen achter de kassa waar hij enthousiast aan de slag gaat. Hij wilt het liefste de hele dag blijven.

De ogen van de kinderen worden zo groot als schoteltjes als er aan de kassa gevraagd wordt of ze hun nieuwe schoenen meteen aan willen. “Mag dat?!”

De KidzBase shopdagen zijn bedoeld voor de aanschaf van noodzakelijk kleding, maar de oprechte aandacht die tijdens zo’n dag gegeven wordt door de vrijwilligers en winkelpersoneel is eigenlijk net zo broodnodig. Die combinatie maakt het tot een geslaagde shopdag.

*Namen zijn gefingeerd i.v.m. de privacy van de kinderen.