Dit is een KidzBase kind

Dit is een KidzBase kind

Ze is 4 jaar en haar helderblauwe ogen kijken me verlegen en een tikkeltje argwanend aan. Ik ben op kennismakingsbezoek bij het gezinshuis waar ze woont. Terwijl ik met haar gezinshuisouder praat blijft ze stil en dicht naast haar zitten, ze is aan het kleuren en kijkt af en toe mijn kant op. Ze is vorig jaar uithuisgeplaatst, samen met haar zussen en broer. Zij is in dit gezinshuis terecht gekomen en haar zussen en broer zijn elders opgevangen, op plekken 100+ km hier vandaan. Ze praatte niet, heeft dagen gehuild en geslapen. Hoe langer ik aan de tafel zit hoe meer ik haar mijn kant op zie kijken. Ze begint steeds meer op haar stoel te schuifelen en te praten. Ze wil dingen vragen en laten zien, eerst alleen aan haar gezinshuismoeder en als die even iets gaat pakken laat ze me verlegen haar mooi gelakte nageltjes zien. Ze is oplettend en zorgzaam. Ze zorgt ervoor dat de poes niet met een puzzel aan de haal gaat en ziet dat haar gezinshuisbroertje net niet bij zijn drinkfles komt en ze helpt hem. Als ik naar het toilet moet wijst ze me de weg, blijft geduldig op de trap ernaast zitten en klopt eventjes op de deur om te checken of ik er nog ben. Haar ogen veranderen langzaam van verlegen en argwanend naar nieuwsgierig en open, maar mijn hart breekt als ik erover nadenk wat die mooie blauwe ogen in de eerste drie levensjaren al allemaal gezien hebben. РJessica, Coördinator KidzBase