De shopervaring van Charlotte van KidzBase

De shopervaring van Charlotte van KidzBase

Zaterdag 14 maart ging Charlotte van KidzBase mee helpen tijdens de KidzBase shopdag bij Intersport Megastore in Roermond. Lees hier over haar indrukwekkende shopdag.

Vandaag mocht ik mee naar Intersport in Roermond om te gaan winkelen met 18 KidzBase kinderen. Even alle zorgen vergeten, bruikbare kleding kopen en een moment van persoonlijke aandacht. Uiteraard hebben we alle maatregelen en adviezen van het RIVM gevolgd en ons goed verspreid om besmetting te voorkomen. Iedereen had er heel veel zin in. Ik ging als eerst aan de slag met tiener Mathijs. Hij had een flinke lijst met spullen die hij nodig had en we zijn goed geslaagd. Mede dankzij de grote mega sale hoek waar we toffe kleding konden vinden. Wat een vrolijke en gezellige knul. Hij was dankbaar en trots. Terwijl hij stond te passen, zag ik in een hoek een tienermeid staan, Emma. Haar begeleider stond bij haar. Beide keken wat bezorgd.

Nadat we de kleding van Mathijs hadden afgerekend, heb ik Emma gevraagd of ik haar mocht helpen. Emma droeg een kapotte jas en ze had zeer dringend kleding nodig, maar ze wilde geen kleding uitkiezen, ze voelde zich te bezwaard naar KidzBase. Emma voelde zich niet fijn en dit soort uitspraken werden gedaan…’waarom willen jullie geld aan mij uitgeven?’ ‘Ik krijg nooit nieuwe kleding, dus waarom nu wel?’ ‘Ik voel me schuldig, mama wordt boos als ze ziet dat ik de nieuwe kleding heb’…en ga zo maar door. Mijn hart brak, deze lieve meid had echt vertrouwen nodig. Na een goed gesprek, vertrouwde ze me een beetje en kwam ze, na een lange tijd wachten in de winkel, in beweging. Emma en ik houden beide van dieren en ze vertelde hier graag over tijdens onze wandeling door de winkel. Met humor en geduld is het ons gelukt. Emma had een heel mandje vol nieuwe prachtige kleding. Alles heeft ze zelf uitgezocht en ze kreeg vertrouwen. In eerste instantie wilde ze niet in de spiegel kijken omdat ze zichzelf te lelijk vond. Samen hebben we deze drempel overwonnen, samen hebben we elkaar in de spiegel aangekeken. Ze kreeg een glimlach. Na het afrekenen, heeft ze nieuwe kleding aan gedaan en is hiermee op bezoek gegaan bij haar mama. Met een brok in mijn keel zwaaide ik naar haar toen ze de winkel uit liep met een grote tas met mooie kleding. Wat een mooie lieve meid.

Ik ging met een goed en dankbaar gevoel naar huis. Onderweg in de auto pinkte ik een traantje weg, Mathijs en Emma hebben mijn hart geraakt. Ik ben blij dat ik iets heb kunnen bijdragen in het leven van een paar hele lieve mensen.

Liefs Charlotte

Vanwege de privacy, hebben we de namen gefingeerd.