KidzBase breidt doelgroep uit tot 21 jaar

KidzBase breidt doelgroep uit tot 21 jaar

Sinds de oprichting van KidzBase, 7 jaar geleden, zet KidzBase zich in voor uit huis geplaatste kinderen van 0-18 jaar. We kregen steeds meer signalen van 18+ jongeren in de groepen en gezinshuizen waar we mee samenwerken en vanaf 1 januari hebben we de KidzBase doelgroep dan ook uitgebreid van 18 naar 21 jaar. We zijn blij dat we nu ook kleur kunnen brengen in het leven van deze jongeren en het bericht van het uitbreiden van de doelgroep is ook met open armen door de groepen ontvangen.

‘Wat een positief nieuws! Erg fijn.Het is voor deze kwetsbare doelgroep een hele grote prikkel om 18 jaar te worden en het vele regelwerk wat daarbij komt kijken. De ervaring is juist dat deze groep jongeren vaak overloopt door hoge verwachtingen. Je zou het ze gunnen dat ze wat vaker even terug kind mogen kunnen zijn en daardoor sluiten jullie projecten nog altijd goed aan bij deze doelgroep. – begeleider KidzBase kinderen’

Het is tevens een eyeopener. Voor deze jongeren, die vaak al te vroeg volwassen moesten worden, is 18 jaar worden geen groot feest, maar de dag waarop ze vaak letterlijk en figuurlijk op eigen benen moeten staan met de hulp van allerlei instanties, maar zonder de constant aanwezige steun en warmte van hun ouders.